Sporters

Feet Support sportpodotherapie is gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures.

Loopt u tijdens het sporten tegen een blessure aan? Kom dan langs op ons speciale sportpodotherapeutisch spreekuur.

Jaarlijks krijgen Nederlandse sporters gezamenlijk te maken met miljoenen sportblessures. Hiervan ontstaan vele blessures geleidelijk, dus mogelijk als gevolg van overbelasting. De sporten waarbij de meeste blessures worden opgelopen zijn fitness, hardlopen, voetbal en tennis.

Iedereen die bij ons langs komt, heeft een unieke fysieke bouw en beweegt anders. Ook het type sport dat beoefend wordt, heeft invloed op de podotherapeutische behandeling. We letten bijvoorbeeld op de beweegpatronen en technieken, maar ook op het schoeisel en op welke ondergrond er getraind wordt.

Raakt u geblesseerd?

Klachten aan de voet, knie, heup of lage rug tijdens het sporten, worden veelal veroorzaakt door een afwijkende functie van uw voeten. En dat geldt zeker voor klachten die geleidelijk door overbelasting zijn ontstaan.

De sportpodotherapeut van Feet Support voert altijd eerst een grondig onderzoek uit van 45-60 minuten naar de oorzaak van uw klachten. Daarbij wordt o.a. een videoanalyse gemaakt van het sportspecifieke bewegingspatroon. Ook worden uw sportschoenen beoordeeld. Na het onderzoek krijgt u een advies en wordt de behandeling opgestart. Indien uw klachten hierom vragen, werkt Feet Support nauw samen met bijvoorbeeld een (sport)fysiotherapeut en/of manueel therapeut. Meer informatie over onze diensten vindt u hier.

Blessure overzicht

Afspraak plannen