Sporters

Loopt u tijdens het sporten tegen een blessure aan? Niet zo gek, jaarlijks krijgen Nederlandse sporters gezamenlijk te maken met 3,7 miljoen sportblessures. Hiervan ontstaan bijna een miljoen blessures geleidelijk, dus mogelijk als gevolg van overbelasting. De sporten waarbij de meeste blessures worden opgelopen zijn fitness, hardlopen, voetbal en tennis. Samen zijn deze sporten verantwoordelijk voor 1,5 miljoen blessures op jaarbasis. Ruim 2/3 van alle blessures bevindt zich aan het been. De knie en enkel zijn daarbij het meest aangedaan (VeiligheidNL, 2010).

Raakt u geblesseerd?

Klachten aan de voet, knie, heup en/of lage rug tijdens het sporten, worden niet zelden veroorzaakt door een afwijkende functie van uw voeten. En dat geldt zeker voor klachten die geleidelijk (door overbelasting) zijn ontstaan!
De sportpodotherapeut Feet Support voert altijd eerst een grondig onderzoek uit van 45-60 minuten naar de oorzaak van uw klachten. Daarbij wordt onder andere een videoanalyse gemaakt van het sportspecifieke bewegingspatroon. Ook worden uw sportschoenen beoordeeld. Na het onderzoek krijgt u een advies en wordt de behandeling opgestart. Indien uw klachten hierom vragen, werkt Feet Support samen met bijvoorbeeld een (sport)fysiotherapeut en/of manueel therapeut.

Blessure overzicht

Afspraak plannen