Podotherapeutische zolen voor de sport

Podotherapeutische zolen voor de sport

Iedere sport is anders en kent risico’s op blessures. Denk aan omgevingsfactoren, zoals specifieke sportbewegingen en sportschoenen of jouw lichamelijke conditie en fysieke bouw. Iedere sporter met klachten bevelen wij een persoonlijk podotherapeutisch onderzoek aan voor de relevante sport. Na zo’n podotherapeutisch onderzoek adviseren wij mogelijk een behandeling van podotherapeutische zolen voor de sport die je beoefend. Dit zijn flexibele inlegzolen die wij speciaal voor jouw sportschoenen en sportactiviteiten maken, zodat jij gezond kan bewegen.

Hoe maken wij inlegzolen?

Inlegzolen maken wij van verschillende kunststoffen met functionele eigenschappen, zoals schokabsorptie, demping en stabiliteit. De vormgeving van de zool is o.a. afhankelijk van het sportonderzoek, jouw voeten en blessure, jouw sportschoenen en sportactiviteiten.

Je kunt je voorstellen dat een sportzool voor de voetbalschoen er anders uitziet dan voor een hardloopschoen. Er zijn ook verschillen in zolen voor verschillende voetbalschoenen. Denk aan een middenvelder. Een middenvelder heeft een totaal ander bewegingspatroon dan een keeper.

Afname van klachten

Dankzij podotherapeutische zolen bereiken we een corrigerend, compenserend of drukverdelend effect op de gewrichten van de voeten en benen. In de meeste gevallen nemen de klachten binnen 8 weken af. Hier vertellen we je alles over tijdens het eerste consult.

Diensten

Feet Support
Hellendoorn

Koemaste 2C
7447 AV Hellendoorn
Telefoon: 0548-226288
Email: info@feetsupport.nl

Openingstijden

Dinsdag: 8.00 – 17.00
Woensdag: 8.00 – 17.00
Donderdag: 8.00 – 12.00
Vrijdag: 8.00 – 12.00

Therapeut

Coen Smit
Nadia Winkeler

Afspraak plannen