Tapen en bandageren

Bij Feet Support is het mogelijk dat u een behandeling krijgt met taping. Op deze pagina leest u alles over de verschillende behandelingsmogelijkheden met tapen en bandageren. Bij Feet Support wordt tape regelmatig gebruikt in afwachting van de levering van podotherapeutische zolen en/of sportpodotherapeutische zolen.

Tapen

Taping is om gewrichten extra steun en stabilisatie te geven en het spiergevoel te verbeteren na een blessure. Het rek op de spieren, pezen en bindweefsel verminderd als het ware. De tape dient als een kunstmatige spier, pees of gewrichtsband en ondersteunt spierverrekkingen, peesontstekingen en instabiele gewrichten.

Bandageren

Bandage is ideaal bij (net) opgelopen letsels, zoals een verzwikte enkel die als gevolg daarvan dik is geworden. Het doel hiervan is vooral preventief of therapeutisch. Vaak biedt een bandage extra ondersteuning om een blessure of overbelasting te voorkomen of om een al gekwetste spier of gewricht minder belasting te geven.

Behandelingen met tapen en bandageren

We brengen de tape of bandage op een specifieke manier aan op de plek waarmee we de juiste spieren en pezen ontlasten. Onthoud wel dat tape en bandageren geen permanente oplossing is. Het helpt en ondersteunt het lichaam. Maar daarbij is het belangrijk om bijvoorbeeld ook goede schoenen en/of podotherapeutische zolen te dragen om de klacht helemaal te verhelpen.

Diensten

Feet Support
Hellendoorn

Koemaste 2C
7447 AV Hellendoorn
Telefoon: 0548-226288
Email: info@feetsupport.nl

Openingstijden

Dinsdag: 8.00 – 17.00
Woensdag: 8.00 – 17.00
Donderdag: 8.00 – 12.00
Vrijdag: 8.00 – 12.00

Therapeut

Coen Smit
Nadia Winkeler

Afspraak plannen