Podotherapeutische zolen

Na een podotherapeutisch onderzoek adviseren wij mogelijk een behandeling met podotherapeutische zolen. Dit zijn flexibele inlegzolen die wij speciaal voor jouw voeten en dagelijkse activiteiten maken. Dankzij deze zolen bereiken we een corrigerend, compenserend of drukverdelend effect op de gewrichten van de voeten en benen. In de meeste gevallen nemen de klachten binnen 8 weken af. Hier vertellen we je alles over tijdens het eerste consult.

Hoe maken wij inlegzolen?

Inlegzolen maken op twee manieren; middels een innovatie 3D printer en door ze uit te frezen. Bij de 3D geprinte zolen worden de voetmetingen en gegevens uit het podotherapeutisch onderzoek gebruikt om de samenstelling en uitvoering van de inlegzool te bepalen. Met speciale CAD software sturen we deze ‘bouwtekening’ door aan de 3D printer en vervolgens worden uw maatwerk steunzolen uitgeprint. Voordelen zijn o.a. de kwaliteit, snelle levering, personalisatie, duurzaamheid en het levert 98% minder restafval op.

Ook frezen we podotherapeutische zolen uit met verschillende materialen om schokabsorptie, demping en stabiliteit te controleren. De vormgeving van de zool is o.a. afhankelijk van het onderzoek, jouw voeten en klachten, jouw schoeisel en dagelijkse activiteiten. Inlegzolen die je dagelijks gaat gebruiken, werken wij af met een lederen toplaag, zodat ze tijdens het dragen comfortabel en aangenaam aanvoelen.

Diensten

Feet Support
Hellendoorn

Koemaste 2C
7447 AV Hellendoorn
Telefoon: 0548-226288
Email: info@feetsupport.nl

Openingstijden

Dinsdag: 8.00 – 17.00
Woensdag: 8.00 – 17.00
Donderdag: 8.00 – 12.00
Vrijdag: 8.00 – 12.00

Therapeut

Coen Smit
Nadia Winkeler

Afspraak plannen