Sporters

Specialist in het behandelen van sportblessures

Loop je tijdens het sporten tegen sportblessures aan? Kom dan langs op ons speciale podotherapeutische spreekuur voor sporters.

Nederlandse sporters zorgen jaarlijks samen voor miljoenen sportblessures. De meeste blessures ontstaan geleidelijk, mogelijk als gevolg van overbelasting. De sporten waar we de meeste blessures oplopen, zijn fitness, hardlopen, voetbal en tennis.

Iedereen heeft een unieke, fysieke bouw en beweegt anders. Daarnaast heeft het type sport dat je beoefend invloed op de podotherapeutische behandeling. Wij letten op o.a. jouw beweegpatronen en technieken, maar bekijken ook jouw sportschoenen en op welke ondergrond je traint.

Ben je geblesseerd?

Ervaar je klachten aan de voet, knie, heup of lage rug tijdens het sporten? Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een afwijkende functie van jouw voeten. Dat geldt zeker voor klachten die geleidelijk door overbelasting zijn ontstaan.

Wij voeren altijd eerst grondig onderzoek uit naar de oorzaak van jouw klachten. Hierbij maken we een videoanalyse van jouw bewegingspatronen terwijl je sport en beoordelen we jouw sportschoenen. Na het onderzoek krijg je van ons een advies en starten we eventueel gelijk de behandeling. Als jouw klachten erom vragen, betrekken we onze collega’s van de fysiotherapie en / of manuele therapie.

Blessure overzichtMeer over onze dienstenAfspraak plannen