Schoenadvies voor de juiste maat & comfort

Goede schoenen zijn ontzettend belangrijk om comfortabel te lopen. Er bestaat hiervoor geen eenduidig schoenadvies. Het hangt af van jouw voeten en de wensen en eisen die je aan schoenen stelt, maar ook aan het merk. Het is namelijk zo dat een maat 40 heel anders kan vallen als een maat 40 van een ander merk. Het is dus belangrijk om niet alleen op de schoenmaat te letten, maar ook op de pasvorm van de schoenen.

Wat is het beste moment om schoenen te passen?

In de loop van de dag worden je voeten altijd iets dikker vanwege het lopen. Het is daarom verstandig om je schoenen te passen in de middag of aan het einde van de dag. Pas ze ook altijd allebei, want je voeten zijn zeker niet identiek aan elkaar. Neem echt even de tijd om nieuwe schoenen te passen.

Onderzoek naar je dagelijkse schoenen

Om te weten wat jouw voeten dagelijks nodig hebben, bekijken we de schoenen waar je dagelijkse op loopt. Deze hebben namelijk grote invloed op jouw manier van lopen. We letten op slijtage, ruimte en druk. Krappe schoenen leiden namelijk vaak tot pijnlijke drukplekken, eeltvorming of likdoorns. Na het onderzoek adviseren wij welke schoenen het meest geschikt zijn om gezond te blijven bewegen.

Schoenadvies van de podotherapeut

Wij geven je graag een leidraad voor de aanschaf van confectie- of sportschoenen. Hiervoor werken we nauw samen met de speciaalzaak ZorgSaam Loperscompany uit Nijverdal. Zij helpen je graag verder bij het zoeken naar de perfecte schoen.

Diensten

Feet Support
Hellendoorn

Koemaste 2C
7447 AV Hellendoorn
Telefoon: 0548-226288
Email: info@feetsupport.nl

Openingstijden

Dinsdag: 8.00 – 17.00
Woensdag: 8.00 – 17.00
Donderdag: 8.00 – 12.00
Vrijdag: 8.00 – 12.00

Therapeut

Coen Smit
Nadia Winkeler

Afspraak plannen