Onze diensten en specialisaties:

De weg naar uw herstel begint bij Feet Support altijd met een grondig onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. Het eerste onderzoek duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. We nemen een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek af, waarin de voor uw sport relevante gewrichten en spiergroepen worden onderzocht op functionaliteit. Daarnaast wordt er een drukmeting van uw voeten gemaakt zodat wij de belasting op uw voeten nauwkeurig in kaart kunnen brengen. Uiteraard voeren we ook een videoanalyse uit van uw looppatroon én (sport)specifieke bewegingspatroon. Tot slot beoordelen wij uw (sport)schoenen.
Tijdens het onderzoek brengen wij verschillende inzichten over het menselijk bewegen in de praktijk. Op deze manier krijgen wij een totale indruk van uw bewegingsmogelijkheden en eventueel aanwezige stoornissen in het bewegen. Indien uw klachtenpatroon daarom vraagt, kunnen wij heel gericht samenwerken met andere zorgprofessionals zoals onze collega’s van Fysiotherapie ZorgSaam.
Na het onderzoek krijgt u in duidelijke bewoordingen uitleg over de oorzaak van uw blessure. Afhankelijk van deze oorzaak passen we verschillende behandelmethoden toe. Wij verwijzen u graag door naar onze collega specialisten indien aanvullend onderzoek of behandeling noodzakelijk is.

Ons podotherapeutisch onderzoek is de eerste stap naar gezond bewegen!

Tijdens het onderzoek brengen wij uw bewegingspatronen in kaart zodat er een compleet overzicht ontstaat en wij een indruk kunnen krijgen van eventuele stoornissen. Indien uw klachtenpatroon erom vraagt, werken we heel gericht samen met andere zorgprofessionals van o.a. Fysiotherapie ZorgSaam.

Bij Feet Support reserveren we altijd minimaal 45-60 minuten voor een podotherapeutisch onderzoek. We nemen een uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek af, waarin de relevante gewrichten en spiergroepen worden onderzocht op functionaliteit. Daarnaast wordt er een drukmeting van uw voeten gemaakt zodat wij de belasting op uw voeten nauwkeurig in kaart kunnen brengen. Uiteraard voeren we ook een videoanalyse uit van uw looppatroon. Tot slot beoordelen wij uw schoenen.

Na het onderzoek krijgt u in duidelijke bewoordingen uitleg over de oorzaak van uw blessure. Afhankelijk van de oorzaak van uw klachten kunnen wij verschillende behandelmethoden toepassen. Wij verwijzen u graag door naar onze collega specialisten indien aanvullend onderzoek of behandeling noodzakelijk is.

Speciaal voor de zomer heeft u de mogelijkheid om op maat gemaakte sandalen en teenslippers te laten vervaardigen. De zool die u gewend bent in de dichte schoen wordt dan verwerkt in de sandaal. Hierdoor heeft u in de zomer geen problemen meer met het vinden van de juiste slipper of sandaal voor uw inlegzool.

Hoe werkt het?
Om uw eigen Sandalino samen te stellen, gaat u naar www.sandalinos.nl. Op deze website kun u het model en het materiaal kiezen. Vervolgens ontvangt u een unieke code waarmee u een afspraak bij ons kunt maken voor het aanmeten.

Let op!
Houd rekening met een gemiddelde levertijd van 4-6 weken.
Geef duidelijk bij de receptioniste aan dat het om Sandalinos gaat.

Hieronder ziet u een opsomming van structuren en aandoeningen die echografisch beoordeelt kunnen worden:

 • Spieren: scheuren, littekens, kalkneerslag
 • Pezen: scheuren, ontstekingen, kalkneerslag, tendinitis, paratendinitis
 • Slijmbeurzen: ontstekingen, vochtcollectie, kalkneerslag
 • Gewrichtsbanden: scheuren, verdikkingen
 • Kapsels: ontstekingen, scheuren, verdikkingen
 • Kraakbeen: schade, defecten, dikte
 • Zenuwen: ligging in tunnels, o.a. de carpale tunnel van de pols
 • Botten: losse botfragmenten, breuken, instulpingen, groeischijven

Middels de podotherapeutische inlegzolen wordt een corrigerend, compenserend of drukverdelend effect op de gewrichten van uw voeten en benen bereikt. In de meeste gevallen levert dit na acht weken een afname van de klachten op. U wordt hierover ingelicht tijdens het eerste consult.

De zolen worden gemaakt van verschillende kunststoffen met functionele eigenschappen zoals schokabsorptie, demping en stabiliteit. De vormgeving en materiaalkeuze is o.a. afhankelijk van het onderzoek, uw voeten en klachten, uw schoeisel en activiteiten. Ook uw eigen wensen zijn van belang bij de vormgeving van uw zolen. Wij proberen daarbij ook zeker rekening te houden met het schoeisel dat u graag draagt. Voor dagelijks gebruik werken wij uw zolen af met een lederen toplaag zodat de zolen tijdens het dragen erg aangenaam aanvoelen.

De podotherapeutische zolen van Feet Support worden geheel digitaal vormgegeven en uitgefreesd. Dit levert minder afval en lijmgebruik op. Daarnaast vermindert het de lichamelijke belasting die bij het vervaardigen van podotherapeutische zolen ontstaat. Kortom, u krijgt een duurzamer resultaat en wij houden meer tijd over voor u als patiënt.

De zolen worden gemaakt van verschillende kunststoffen met functionele eigenschappen ten aanzien van uw sportactiviteiten. Hierbij moet u denken aan schokabsorptie, demping en extra stabiliteit. De vormgeving en materiaalkeuze is o.a. afhankelijk van het sportpodotherapeutisch onderzoek uw voeten, en blessure, uw sportschoenen en sportactiviteiten.

Een sportzool voor de voetbalschoen zal er dan ook anders uitzien dan een sportzool voor een hardloopschoen. Ook zullen er verschillen zijn binnen een sport. Neem voetbal; een middenvelder heeft uiteraard een ander bewegingspatroon als een keeper.

Middels sportpodotherapeutische zolen wordt een corrigerend, compenserend of drukverdelend effect op de gewrichten van de voeten en benen bereikt. In de meeste gevallen levert dit na circa acht weken een afname van de klachten op. U wordt hierover ingelicht tijdens het eerste consult.

Voor welke klachten is shockwave geschikt:

 •  tennis- of golfelleboog
 •  hielspoor
 •  achillespeesklachten
 •  kniepeesklachten
 •  peesklachten aan de heup
 •  scheenbeenklachten (shin splints)
 •  schouderpeesklachten

Wat is Shockwave?
Extracorpereal ShockWave Therapy (ESWT) ofwel Shockwave is een nieuwe revolutionaire behandelmethode en speciaal bedoeld voor de behandeling van chronische spier- en peesaandoeningen.  Langdurige blessures die hardnekkig zijn, kunnen met behulp van deze speciaal ontworpen apparatuur effectief worden behandeld. Shockwave is ontstaan vanuit de technologie van de niersteen vergruizing. Deze schokgolfmethode, waarmee urologen al decennia lang nierstenen succesvol verwijderen zonder te opereren, wordt sinds 1990 in aangepaste vorm wereldwijd gebruikt en verder ontwikkeld door orthopedisch chirurgen. Inmiddels blijkt dat Shockwave therapie een stimulerend effect heeft op botgenezing en helend werkt bij chronische peesontstekingen. Zo worden de verhardingen in de pezen aanzienlijk minder en verdwijnen kalkafzettingen meestal helemaal. Hierdoor ontstaat er weer ruimte ten behoeve van een goede doorbloeding in de pezen.

Shockwave voordelen

 • Er is geen anesthesie (pijnstilling) nodig.
 • Het is een milde behandeling, zonder geneesmiddelen of chirurgie.
 • Het is een kortdurende behandeling (circa 10 minuten per behandeling).
 • Het zorgt voor een korte behandelperiode, meestal is de klacht verdwenen na 4 tot 6 sessies
 • Het verbetert de beweeglijkheid van een gewricht en daardoor de levenskwaliteit.
 • Het behandelt de oorzaak in plaats van symptomen.
 • Er zijn weinig bijwerkingen. Wel kan direct na de shockwave behandeling een lichte roodheid of zwelling ontstaan.
 • Dankzij Shockwave therapie kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijken.


Feet Support en Shockwave
Op basis van uw onderzoeksresultaten kan er een Shockwave therapie advies worden afgegeven. In vele gevallen zal dit samengaan met een inlegzool om de belasting op uw voet te doen verminderen. Hielspoor is bijvoorbeeld een veelvoorkomende blessure waarbij Shockwave kan worden ingezet als ondersteunende therapie. Onze collega’s van Fysiotherapie ZorgSaam zijn hiervoor speciaal opgeleid. De vordering en resultaten van de behandeling worden samen met de fysiotherapie geëvalueerd. Voor deze aanvullende therapie verwijzen wij u graag door naar onze collegae fysiotherapeuten.

ZorgSaam Fysiotherapie en Shockwave
Fysiotherapie ZorgSaam biedt sinds begin 2012 Shockwave therapie aan. Met een echo-apparaat localiseren zij de betreffende plek die een behandeling vereist. ZorgSaam Fysiotherapie zorgt voor kwaliteit door cursussen te volgen en hierdoor op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op Shockwave gebied. In de praktijk zijn Leo Steur en Patrick ter Brugge hierin gespecialiseerd. ZorgSaam Fysiotherapie is aangesloten bij het Shockwave netwerk van Nederland. Op de website www.shockwavenet.nl staan wij genoteerd met 5 sterren en kunt u meer informatie vinden over Shockwave. Dat de Shockwave behandeling een bijzonder goede methode is, kunnen wij merken aan het feit dat patiënten uit omliggende plaatsten, zoals Hellendoorn, Rijssen, Wierden, Holten, Markelo, Den Ham, Zwolle e.o. naar Fysiotherapie ZorgSaam in Nijverdal komen voor een Shockwave behandeling.

Bij Feet Support is het mogelijk dat u een behandeling krijgt met een taping. Op deze pagina leest u alles over de verschillende behandelingsmogelijkheden met tape. Bij Feet Support wordt tape regelmatig gebruikt in afwachting van de levering van podotherapeutische zolen en/of sportpodotherapeutische zolen.

Goede schoenen zijn belangrijk om comfortabel te kunnen lopen. Er bestaat geen eenduidig advies voor de perfecte schoen. Dit hangt namelijk af van uw voettype en de wensen en eisen die u aan een schoen stelt. Wij kunnen u echter wel een leidraad geven voor de aanschaf van confectie- en sportschoeisel.
Feet Support werkt nauw samen met de running speciaalzaak ZorgSaam Loperscompany. Onze collegae van ZorgSaam Loperscompany zullen u graag te woord staan!

Afspraak plannen

De eerste stap

Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Neem contact op