Met een sportblessure naar de podotherapeut

Wist je dat veel sportblessures betrekking hebben op de voeten? Denk aan verstuikte enkels, achillespeesontsteking, hielspoor, stressfracturen en blaren. Een podotherapeut kan je helpen bij het identificeren van de oorzaak van je blessure en een behandelplan opstellen om het probleem aan te pakken.

Grondige loopanalyse n.a.v. de sportblessure

Laatst hadden we een patiënt die al een half jaar met een zere knie door bleef sporten. De blessure was ontstaan tijdens competitief badminton. Tijdens het sporten vond er een verkeerde beweging plaats waarbij de knie is overbelast. Ze ging voor de klacht als eerste naar de fysiotherapeut, maar de pijn bleef aanwezig. Op aanraden van haar familie is ze toen bij ons terecht gekomen.

De podotherapeut heeft een grondige loopanalyse uitgevoerd om te beoordelen hoe ze beweegt tijdens het sporten. Daarbij is gekeken naar het looppatroon, voetafwikkeling en de stand van de voeten van de patiënt. Met deze analyse konden we precies zien wat precies bijdraagt aan de pijn en waardoor de pijn aanwezig blijft.

 

Op maat gemaakte sportzolen

Het dragen van de juiste schoenen is essentieel bij het voorkomen van sportblessures. Een podotherapeut kan je adviseren over het juiste type sportschoenen dat past bij je voettype en sportactiviteit.

In het geval van de patiënt bleek op maat gemaakte inlegzolen de oplossing. Het leek erop dat haar lichaam zich aanpaste aan de pijn tijdens het sporten waardoor het probleem niet werd opgelost, maar juist werd omzeild. Dankzij de inlegzolen verminderde de druk op het specifieke gebied en verbeterde de voet- en enkelstabiliteit.

Sinds haar sportzolen zijn de klachten minder geworden en kan ze weer normaal badmintonnen. Daarnaast is de angst voor pijn afgenomen. Dat bevordert niet alleen het herstel; het vertrouwen in het lichaam helpt bij het voorkomen van nieuwe blessures!

Over Feet Support

Bij Feet Support zien we de uitdaging in het vinden van de oorzaak van het probleem. Het is zelfs onze missie om iedereen gezond te laten bewegen in het dagelijkse leven en tijdens sportactiviteiten. Wij leveren zorg op maat, want iedereen is uniek.