Optimaal comfort en bewegingsvrijheid dankzij orthesen

Als podotherapeuten zien we hoe voetproblemen het dagelijks leven van mensen kunnen beïnvloeden. Een van de effectieve oplossingen die we aanbieden om teenproblematiek te voorkomen zijn podotherapeutische orthesen, beter bekend als teenstukjes.

Wat zijn orthesen?

Orthesen zijn op maat gemaakte teenstukjes die specifiek zijn ontworpen om de stand van de tenen te corrigeren of te beschermen tegen druk en daardoor pijnklachten voorkomen. De teenstukjes worden op maat gemaakt van siliconen in verschillende hardheden afhankelijk van je behoeften.

Waarvoor zijn orthesen nodig?

Teenafwijkingen zorgen vaak voor pijnklachten in de teengewrichten en geven drukproblemen. Hierbij kun je denken aan, klauwtenen, hamertenen en een hallux abducto valgus (scheve grote teen). Door te veel druk en wrijving ontstaan likdoorns en eelt op en tussen de tenen.  Met behulp van een orthese kun je de likdoorns drukvrij leggen, teentoppen beschermen en de tenen weer strekken/corrigeren. Ook helpen orthese voor bepaalde voetklachten, zoals mortonse neuralgie (zenuwpijn in de voet), artrose in het grote teengewricht en voorvoetklachten.

  1. Corrigerende orthese

Een corrigerende orthese wordt gebruikt bij een afwijkende teenstand. Hierbij moet je denken o.a. aan hamertenen of hallux abducto valgus (waarbij we de druk verlichten op het grote teengewricht). Meestal wordt deze orthese van een “hard” siliconen materiaal gemaakt.

  1. Protectieve orthese

Deze orthese dient als doel het drukvrij leggen van pijnlijke plekken. Hierbij moet je denken aan likdoorns, eeltplekke, slijmbeurzen. Meestal wordt een protectieve orthese van “zacht” materiaal gemaakt.

  1. Consolideren orthese

Consolideren is het verergering voorkomen van bijvoorbeeld een afwijkende teenstand en artrose.

Wat wij als podotherapeut kunnen doen

Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten van orthesen. Onze rol begint met een uitgebreide analyse van jouw voetstand, gang en specifieke klachten. Op basis van deze evaluatie ontwerpen we orthesen die perfect aansluiten op je unieke behoeften.

Door orthesen te gebruiken, kunnen we niet alleen de symptomen behandelen, maar ook de onderliggende oorzaken van voetproblemen aanpakken. Hierdoor kunnen we niet alleen ongemak verlichten, maar ook de mobiliteit herstellen en verdere complicaties voorkomen.

Over Feet Support

Bij Feet Support zien we de uitdaging in het vinden van de oorzaak van het probleem. Het is zelfs onze missie om iedereen gezond te laten bewegen in het dagelijkse leven en tijdens sportactiviteiten. Wij leveren zorg op maat, want iedereen is uniek.