Hoe podotherapie bijdraagt aan gezond blijven bewegen

Zonder erover na te denken, trekken we iedere ochtend onze schoenen aan. Wandelen we onbewust kilometers door winkels, de natuur, op het werk of gewoon thuis in het huishouden. Onze voeten hebben het soms maar zwaar te verduren. Daarom bestaat er podotherapie. Om onze voeten de zorg te geven die het nodig heeft.

Want alles staat, letterlijk, op hoe goed jouw voeten het de rest van je leven doen. Toch vinden we het vaak net zo belangrijk als een goed bed voor ons lichaam. Ondanks dat we er het gros van ons leven (8 uur per dag) doorbrengen, ligt het vaak aan het prijskaartje dat eraan hangt. Maar bedenk je dan eens dat we de resterende uren (16) afhankelijk zijn van onze voeten. In deze blog hebben we het daarom over wat podotherapie is en hoe het kan bijdragen aan jouw leven.

Wat is podotherapie?

Heel vakkundig gezegd, is podotherapie een (para)medisch vakgebied waarbij de focus ligt op het behandelen van problemen aan de voeten. De gevolgen van voetklachten vindt een podotherapeut echter ook terug in knie-, heup- of rugklachten. Daarom bekijkt een podotherapeut altijd het gehele lichaam om de oorzaak van de klacht te achterhalen. Hij of zij kan verbanden zien tussen de verschillende delen van het lichaam en koppelt daarmee oorzaak en gevolg aan elkaar.

Bij lichamelijke klachten is het dus belangrijk om verder te kijken dan alleen de voet. Want door te kijken naar de totale beweging van het lichaam, zien we vaak meerdere factoren die van invloed zijn op het ontstaan van klachten of blessures.

Wat podotherapie is in het kort: Het behandelen van voetklachten en klachten die voortkomen uit de houding en bewegingen die wij maken.

Hoe draagt het bij aan jouw leven?

Nu we weten wat podotherapie is, is het handig om te weten wanneer je er gebruik van kunt maken en hoe het kan bijdragen aan jouw leven. Het doel van podotherapie is om de afwijkingen of de klachten op te heffen, te verminderen of te compenseren. Denk aan:

Je kunt je vast voorstellen dat bovenstaande klachten van negatieve invloed kunnen zijn op het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een ingegroeide teennagel. Dit levert constante pijn, zelfs als je niet aan het lopen bent. Dan zijn 16 uren op een dag erg lang (los van de kloppende pijn in bed door het stilliggen).

Met podotherapie zorg je ervoor dat jouw voeten gezond blijven bewegen. Bij Feet Support zien we het zelfs als onze missie om jou gezond te laten bewegen in het dagelijkse leven en tijdens sportactiviteiten. Iedere klacht, ieder lichaam is uniek. Je moet alleen even weten waarvoor je waar terechtkunt. Hopelijk weet je dankzij deze blog wat podotherapie is en hoe het kan bijdragen aan jouw leven.

wat is podotherapie en hoe draagt het bij aan gezond bewegen